Adresgegevens

Wijkmans Schildersbedrijf B.V.

de Coubertinlaan 2

5143 AB Waalwijk

 

Tel. 0416-333202

Mail. info@wijkmans.eu

 

 

Laat ons u bellen!

Grotere tevredenheid met AF-erkende schilders

 

Gouda, maandag 12 juli 2004 -

Het inzetten van een AF-erkende schilder leidt tot een grotere tevredenheid. Dit blijkt uit een TNS NIPO-onderzoek in opdracht van de Stichting AF-erkenninsregeling te Gouda onder bijna 600 huiseigenaren die het schilderwerk de afgelopen 3 jaar hebben uitbesteed.
Op alle voorgelegde categorieën, te weten het resultaat van het schilderwerk, de deskundigheid, het nakomen van afspraken en het begeleiden van de schilders ter plaatse scoort de AF-erkende schilder hoger dan de niet erkende vakman. Wie een schilder zoekt, informeert eerst in eigen kring (50%) of baseert zich op ervaringen uit het verleden (30%). Men laat zich veelal leiden door gevoel. Mond-tot-mond reclame blijft dus voor schilders van groot belang voor de verkrijging van nieuwe opdrachten.
Slechts 26% van de potentiële klanten vraagt meerdere offertes aan. Opvallend is dat vooral personen vanaf 35 jaar een grotere voorkeur geven aan het inschakelen van een AF-erkende schilder. In 63% van de gevallen wordt de overeenkomst mondeling aangegaan en al dan niet schriftelijk vastgelegd (42%). 38% kende de AF-erkenningsregeling al voordat zij het schildersbedrijf een opdracht gaven.
De grote tevredenheid over AF-schilders heeft ook een keerzijde: wekelijks ontvangt stichting AF foto’s of reclamefolders waaruit blijkt dat niet-erkende schildersbedrijven oneigenlijk gebruik van het AF-logo maken. AF pakt deze zaken juridisch hard aan.